Er du beskyttet imod sommerens mange lynnedslag?

Det kan have store økonomiske omkostninger, hvis et lyn slår ned og de elektroniske systemer går ud. Derfor ved vi, hvor vigtigt det er med transientbeskyttelse.

 

Hvad er transientbeskyttelse?

Kort fortalt så er transientbeskyttelse til for at beskytte elektriske systemer. Det kan ikke forhindre et lynnedslag – men den kan minimere skaderne ved:

  • Elektronik i udstyr
  • System nedbrud
  • Drift stop
  • Efterfølgende periodiske fejl
Transientbeskyttelse
Ved at installere transientbeskyttelse i installationen, kan man sikre sig mod de voldsomme kræfter, der er i indirekte lynnedslag. Der er faktisk større risiko for at blive påvirket af indirekte lyn fremfor et direkte lynnedslag. Det betyder at et lyn, der slår ned 1-2 km væk faktisk kan ødelægge alt elektronik og alle maskiner.

Uden transientbeskyttelse vil der opstå en overspænding i installationen der beskadiger de elektriske enheder, hvis den overstiger enhedernes impulsholdespænding.

Ved at anvende transientbeskyttelse begrænses overspændingen, da overspændingstransienter afledes sikkert og derved sikres installationerne.

Ifølge de nye el-regler fra 2019 er der krav om at der skal installeres transientbeskyttelse i følgende typer installationer til beskyttelse af

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer

Beskyt dit hjem imod lyn

I dag findes der forskellige løsninger til hjemmet i forhold til transientbeskyttelse. Det kommer meget an på, hvilken type el-tavle du har. Om det er det gammeldags HFI-relæ og det mere moderne og tidssvarende HPFI-relæ. De fleste hjem har kun et HFI/HPFI relæ – og det gør faktisk at chancen for overspænding er 25 % større.

Derfor er det vigtig at få lavet et el-eftersyn af din autoriseret el-installatør for at få gennemgået dine el-installationer.

Der kom nemlig i 2019 en ny el-lov, hvor det netop er et krav at man får transientbeskyttelse, dog ikke i private hjem, men det er at anbefale også overfor forsikringen.

Lynnedslag i hjemmet
I dag er vores hjem bygget op med elektriske apparater, som vi er afhængig af fungere – og der er ikke noget mere ubehageligt end når det tordner og man sidder og frygter for ens fjernsyn eller fryser. Samtidig er der mange intelligente løsninger som fx. alarmsystemer, lys og varme som er afhængig af at kunne køre uden nedbrud.

Er du i tvivl om jeres installationer lever op til kravene, mangler du transientbeskyttelse eller har du behov for udskiftning af eltavler? Så kontakt os – vi står altid klar med rådgivning – installation – service.

Vil du sikre at din virksomhed ikke oplever nedbrud ved lynnedslag?

Din virksomhed kan være sårbar, hvis el-installationerne ikke er beskyttet mod overspænding. Overspænding fra lynnedslag kan ødelægge alt elektronisk udstyr og give permanente forringelser.

Udover at der kan være direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektronisk udstyr, så kan der være endnu større omkostninger ved produktionsstop og datatab.

Et lynnedslag kan medføre skader på følsomt elektrisk udstyr helt op til 2 km fra nedslagsstedet.

Vi har stor erfaring i at hjælpe virksomheder, produktioner, industrien og serviceområderne med transientbeskyttelse. Så er du i tvivl om din virksomhed eller serviceområde har transientbeskyttelse? Kontakt os – vi er autoriseret el-installatør og har mange års erfaring.

Data_virksomhed
I 2019 kom der nye el-regler på, hvori det er et krav for virksomhederne at få installeret transientbeskyttelse – derfor er det vigtig at få tjekket jeres el-tavler og el-installationer af en autoriseret el-installatør.

Vi hjælper med rådgivning, installation og service.

Undgå nedbrud og mistet data i landbruget

Elektronik i landbruget er blevet stor del af den daglige drift. Desværre er hyppigheden af tordenvejr også steget markant gennem de seneste år – det skaber overspændingsskader og driftstop.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser er en ting man ikke ønsker i sit landbrug. Det er vigtig at man kan sikre at det hele kører og der ikke kommer nedbrud i systemerne grundet lynnedslag.

Transienter (overspænding på el-nettet) kan på splitsekunder ødelægge alt elektronisk udstyr og maskiner som kan give nedbrud og forringelser med store økonomiske konsekvenser for enhver produktion og data.

Det kan være nedbrud i ventilationsanlæg, vandingssystemer, foderautomater, malkeanlæg, svagstrømsanlæg, signal- og datatransmissioner.

Landbrug
Det er vigtigt at tjekke op med ens forsikringsselskab – for der er flere af dem, som sætter det som krav indenfor landbruget. Vi har mange års erfaring indenfor transientbeskyttelse i landbruget.

Kontakt os i dag – vi står for rådgivning, installation og service.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

15 + 9 =

Find os

TS-Gruppen Amba
Spettrupvej 1A
8722 Hedensted
70 20 86 60
info@ts-gruppen.dk