Termografi af godkendte termografer 

TS-gruppens termografer er alle personcertificerede af DBI, og vi har flere TS-centre der er godkendt gennem DBI. Vi udfører termografi for landbrug, erhverv, industri og private med landsdækkende termografi service. 

DBI (Dansk Brand og sikringsteknisk Institut) har specifikke regler og krav, som enhver el-termografivirksomhed skal overholde og leve op til for at blive og forblive certificeret.

Landsdækkende termografi

Vi har lokale el-installatører, der er godkendt til opgaver inden for termografering. Vi regner med en stigning i antallet af vores certificerede termografer og godkendte virksomheder i de kommende år, for behovet for termografering stiger.

 

Retningslinjer, krav og certificering – el-termografi

En godkendt virksomhed skal bl.a. have et kvalitetsstyringssystem, som skal overholde krav fastsat af DBI, og have minimum én DBI-certificeret el-termograf ansat.

For at sikre at godkendte virksomheder overholder kravene, fører DBI løbende kontrol, og hvert år indsender hver el-termografivirksomhed dokumentation på kompetencer og erfaringer.

 

 

Krav til termograferingsudstyr og antal udførte termograferinger

Termografiudstyret skal selvfølgelig også overholde DBI’s krav – det gælder måleudstyr og termografikamera.

Derudover er der krav til et minimum antal af udførte el-termograferinger for en virksomhed, lige som der skal udleveres dokumentation for korrekt kalibrering af termografiudstyret.

Personcertificering

Som certificeret termograf, skal man gennemgå og bestå DBI’s grunduddannelse og flere kurser. Men det er ikke nok at bestå en enkelt gang, for der sker hele tiden udvikling inden for området, og både kunder og DBI vægter kvalitetsarbejde og udvikling højt.

  • Derfor skal DBI løbende modtage dokumentation for:
  • At termografen har termograferet i et minimum antal timer
  • At termografen udfylder den rette type rapport (til kunden) – og at han gør det korrekt
  • At termografen løbende deltager i ERFA-møder (kurser)
  • At termografen kan dokumentere L-AUS (godkendt til Lavspændings Arbejde Under Spænding)

 

Brandfaren i virksomheder stiger -> sikkerhedskravene stiger

Det er især som sikkerhedsforanstaltning, at fremtiden kræver flere uddannede termografer. Når 25% af alle brande, har udspring i en defekt eller ødelagt el-installation, så er forsikringsselskabernes krav til el-sikkerhed på vej opad – og det går stærkt.

Læs om vores landsdækkende samarbejde med Gjensidige Forsikring, hvor en stor del af opgaverne drejer sig om termografering af landbrug og erhvervsvirksomheder.

Har du brug for en termograf eller har du spørgsmål? Kontakt TS-gruppen 70 20 86 60 eller på info@ts-gruppen.dk og du hører fra os snarest.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

11 + 7 =

Find os

TS-Gruppen Amba
Spettrupvej 1A
8722 Hedensted
70 20 86 60
info@ts-gruppen.dk