540 hjertestartere i Danmark

5. maj 2022

TS-gruppen har nu monteret over 540 hjertestartere i Danmark

 Den 24. april 2022 blev der samlet ca. 2,5 millioner kroner ind ved Hjerteforeningens Landsuddeling. Det gør direktør for TS-gruppen Hassan Soussi rigtig glad, for det betyder, at TS-gruppens medlemmer skal ud og sætte ca. 100 hjertestartere mere op rundt om i landet.

TS-gruppen har allerede på landsplan monteret mere end 540 hjertestartere, som et resultat af det samarbejde, som blev indgået med Hjerteforeningen i 2019. TS-gruppens 41 lokale el-installatører fra hele landet ser dog igen alle frem til at skulle montere endnu flere hjertestartere efter Hjerteforeningens Landsandsuddelingen.

540 hjertestartere i Danmark
Hjertestarter - montering TS-gruppen

TS-gruppen donerer fast hvert år 275.000 kr. som bliver brugt til montering af hjertestarterne.

”Vi er hos TS-gruppen stolte over allerede at have opsat mere end 540 hjertestartere landet over, og vi ser frem til at skulle hænge de næste 100 hjertestartere op i år. Vi har de sidste fire år støttet Hjerteforeningen, ved at donerer monteringen af hjertestarterne, og det betyder rigtig meget for vores lokale el-installatører, at de kan være med til at gøre en forskel i deres lokalområde” fortæller direktør for TS-gruppen Hassan Soussi.

Netop det lokale aspekt er nemlig utrolig vigtigt, når det kommer til at rede liv, for tiden er altafgørende, når det kommer til et hjertestop.

Data viser nemlig, at kun 1 ud af 19 overlever, hvis ingen træder til med genoplivning, inden ambulancen ankommer, mens tallet er helt op mod hver tredje, hvis man modtager hjælp med en hjertestarter, inden ambulancen ankommer. Bruges hjertestarteren inden for 3-5 minutter, er overlevelsesmulighederne helt op til 70 procent.

Vil du i have en hjertestarter i dit lokalområde? Så kan du gå dig til en gratis hjertestarter både fysisk og digitalt via hjerteforeningens indsamling.

 TS-gruppen er en landsdækkende kæde med mere end 41 lokale el-installatør virksomheder.

Pressekontakt hos TS-gruppen:
Amalie Dreyer
Kommunikationsmedarbejder
Telefon: 25 14 05 45
E-mail: Amalie@ts-gruppen.dk

540 hjertestartere i Danmark

Fakta om hjertestop og hjertestartere

  • 000 danskere bliver årligt ramt af hjertestop uden for hospital – det svarer til ca. 14 mennesker om dagen.
  • De fleste personer vil få varige skader eller dø, hvis de ikke får hjælp inden for 10 minutter.
  • Den mest effektive behandling af hjertestop opnås, når hjertemassage kombineres med brug af en hjertestarter.
  • Sandsynligheden for at overleve et hjertestop kan være op til 50-70 procent, hvis der bliver stødt med en hjertestarter inden for 3-5 minutter efter hjertestoppet.
  • I dag stødes 11% af personer med hjertestop før ambulancen ankommer – det er næsten otte gange så mange som i 2001.

Kilde: Hjerteforeningen